Weboldalunk a többi webshophoz hasonlóan cookie-kat használ a jó működés és a felhasználók kényelme érdekében. Részletek az Adatkezelési tájékoztatóban.

Csigafúró fémfúráshoz

Asztali és állványos fúrógépre,  akkus és vezetékes kisgépre ajánlott választék.

 >  CNC gépre   

A kézi használatnál fontos, hogy a csigafúró önközpontozó legyen, a fúrás kis erőt, nyomatékot és energiát igényeljen ...>

Rendezés:

Csigafúró készletek

5-6-7-10-12-17-18-19-25-26-32-41-51-91 részes STANDARD, HSS, TiN, FURIUS, HSSE Co5, INOXHSSE8 Co8 csigafúró készletek
Raktáron, vagy 2-3 nap

Csigafúró Standard -S001,S002,T510

Alkalmankénti használatra kisebb szilárdságú fémhez való hengerelt ill. köszörült gyorsacél csigafúró. 10 ill. 5 db/tasak. Bontott tasak, amíg a készlet tart. Nagy méretek csökkentett szárral.

Raktáron

Csigafúró HSS Classic -T520,T530

Ötvözetlen, vagy gyengén ötvözött acélhoz és más fémhez, műanyaghoz, fához professzionális használatra. Köszörült hornyú HSS gyorsacél csigafúró.
Nagy méretek Ø25 mm-ig csökkentett szárral.

Raktáron

Csigafúró HSS FURIUS -T540

Univerzális csigafúró a fémek többségéhez.​ Kis előtoló erőt igényel, gyors és könnyű a fúrás. Szárazon is használható.
Ø0,5-2,9 mm bevonat nélkül, Ø3-13 mm súrlódáscsökkentő bevonat.

Raktáron

Csigafúró HSSE Co5 -T550

Ötvözött acélhoz és más fémhez való kobaltos fúró. Köszörült horony önközpontozó élezés. Nagy méretek csökkentett szárral.

Raktáron

Csigafúró HSSE INOX -T560

Korrózióálló acélok fúrásához optimális* csigafúró. Ötvözött acélhoz, alumíniumhoz és műanyaghoz is alkalmas. 
Kisebb előtoló erő, jobb forgács-kihordás, nagyobb éltartam, mint más kobaltos fúrónál.

Raktáron

Csigafúró HSSE8 Co8 -P016

Nehezen forgácsolható erősen ötvözött acélhoz és ötvözetekhez. HSSE8 gyorsacél 8% kobalt tartalommal. CNC-re, oszlopos fúrógépre és kisgépre egyaránt alkalmas.

Raktáron

Csigafúró HSS Hexa -T370

Csavarozógépbe fogható rövid csigafúró 6,35 mm hatszög befogással. Acélszerkezetek, lemez-szekrények, csatlakozók, kapcsolók, fűtő- és klíma berendezések szereléséhez, fafúráshoz. 

Raktáron

Rövid csigafúró HSS -T025

Rövid fúró ötvözetlen, vagy gyengén ötvözött acélhoz és más fémhez. HSS gyorsacél, köszörült horony, klasszikus életés. A nagy merevségű fúró elektromos és pneumatikus kisgépre optimális.

Raktáron

Rövid csigafúró HSSE8 Co8 -P031

Nehezen forgácsolható erősen ötvözött acélhoz és króm-nikkel ötvözetekhez. HSSE8 gyorsacél 8% kobalt tartalommal. A nagy merevségű rövid fúró elektromos és pneumatikus kisgépre optimális.

Raktáron

Hosszú csigafúró HSS -T033

Általános ipari használatra ötvözetlen, vagy gyengén ötvözött acélhoz, alumíniumhoz és más fémhez, műanyaghoz, fához. HSS gyorsacél köszörült hornyú hosszú csigafúró.

Raktáron

Keményfém lapkás csigafúró -P020

Erősen koptató anyagokhoz ajánlott forrasztott keményfém élű csigafúró: rugalmas szár, kemény vágóél. Kisebb merevségű gépen is használható. 

Raktáron

2in1 fa- és fémfúró Technic -F044

Fém és falemez együttes fúrásához, keményfához és egzotikus fákhoz, alumínium profilokhoz, fémlemezekhez. 

Raktáron

Keményfém fúró zárcilinderhez

Edzett acél zárcilinderek gyors és profi megfúrásához való speciális keményfém fúró. Használata a videó szerint.

Kérdezzen rá!

Lásd még: 
 >  Fúrókészlet    

 >   Hosszú csigafúró       

 >  Kúpos szárú csigafúró   

 >   Lépcsős csigafúró    

Csigafúró

  

A csigafúróról

Fémfúráshoz a legelterjedtebb szerszám a csigafúró. Többféle változata van, amelyek között könnyen eligazodunk, ha az átmérő mellett a fő jellemzőkre figyelünk.

A csigafúró kétélű szerszám, telibe fúrásra alkalmas. Eleje kúpos, az élektől kiindulva a két kúpfelület hátra van köszörülve, ami lehetővé teszi, hogy a szerszám élei forgás közben előre tudjanak haladni egy csigavonal mentén vágják a fémet. A horony a forgács kihordására, a horony mellett végigfutó élszalag pedig a fúró megvezetésére szolgál. Az élszalag melleti szerszámtest kisebb átmérőjű, hogy ne érintkezzen a furat falával, mert túl nagy lenne a súrlódás.

A csigafúró fő jellemzői az átmérő mellett az anyaga, a felülete és az élgeometriája.

Anyaga legtöbbször gyorsacél, ami egy erősen ötvözött szerszámacél keményre edzve. A szerszám anyagának keményebbnek kell lennie, mint a munkadarab és bírnie kell a fúráshoz kifejtett erőt és a forgácsleválasztáskor képződő hőt.
A gyorsacél a HSS jelű alapminőség mellett lehet HSSE, vagy HSS-Co ami a szokásos ötvözőelemeken kívül 5% kobaltot tartalmaz, és HSSE8 (HSS-Co8) 8% kobalt tartalommal. A kobalt növeli a szerszám hőállóságát és keménységét, ezért nagyobb szilárdságú öttvözött acél fúrásához használják. A legmakacsabb anyagokhoz keményfém lapkás fúrót is használhatunk.

A csigafúró lehet hengerelt, vagy köszörült hornyú. A köszörült pontosabb és tartósabb, mert a hornyok kialakítása edzés után mélyköszörüléssel történik, így nem maradnak hőkezelési feszültségek az anyagban. A hengerelt fúró felülete fekete, a köszörült lehet fényes, vagy bevonatos. A bevonat néhány mikron vastagságú kemény, hőálló réteg, ami csökkenti a súrlódást és a kopást.

A klasszikus csigafúró két főéle között egy kis keresztél van, ami csak túrja az anyagot és bekezdéskor könnyen elcsúszik az anyagon. A mai fúrók többsége ugynevezett keresztélezéssel rendelkezik, ami önközpontosítóvá teszi (nem igényel pontozást, vagy előfúrást a fúrás helyén) és utána is könnyíti a fúró előre haladását. A két főél közti szög a csúcsszög. Értéke 118°-135°. Nagyobb szilárdságú anyagoknél nagyobb szög az optimális. 

 

Fémfúrás kisgéppel

Kisgéppel végzett fémfúráshoz olyan szerszámokat ajánlunk, amelyek erre a célra optimálisak. Például a fémfúrók geometriája úgy van kialakítva, hogy kisebb előtoló erőt igényelnek, így az egész napos munka kevésbé fárasztó. Vannak olyan fémfúrók, menetfúrók és süllyesztők, amelyek a fúró-csavarozógépbe közvetlenül befogható hatszögletű szárral (Hexa befogás) rendelkeznek, így nem kell a gépet váltogatni a szereléshez szükséges furatok, menetek kifúrásához.. 

A kézi használatnál fontos, hogy a csigafúró önközpontozó legyen, a fúrás kis erőt, nyomatékot és energiát igényeljen. Az egyes fúrószár típusok anyaga, felületi kidolgozása és geometriája különbözik, attól függően, hogy ötvözetlen acélt, gyengén, vagy erősen ötvözött korrózióálló acélt, vagy más fémet kell fúrni alkalmi, profi, vagy ipari használat során. Válassza ki az Önnek megfelelő, jobb, még jobb, vagy legjobb fúrószárat:
HSS > HSS Furius > HSSE > HSSE INOX > HSSE8

 

Csigafúró tesztelés Csigafúrók összehasonlító tesztelése 

 

Segédlet a szerszámtípusok kiválasztásához

Csigafúró katalógus