Weboldalunk a többi webshophoz hasonlóan cookie-kat használ a jó működés és a felhasználók kényelme érdekében. Részletek az Adatkezelési tájékoztatóban.

Csigafúró fémfúráshoz

Asztali és állványos fúrógépre,  akkus és vezetékes kisgépre ajánlott választék.      >  CNC gépre   

A kézi használatnál fontos, hogy önközpontozó legyen, a fúrás kis erőt, nyomatékot és energiát igényeljen. Az egyes fúrószár típusok anyaga, felületi kidolgozása és geometriája különbözik, attól függően, hogy ötvözetlen acélt, gyengén, vagy erősen ötvözött korrózióálló acélt, vagy más fémet kell fúrni alkalmi, profi, vagy ipari használat során. Válassza ki az Önnek megfelelő, jobb, még jobb, vagy legjobb fúrószárat: 

Lásd még: 
 >  Fúrókészlet        >   Hosszú fúró       

 >  Kúpos szárú      >   Lépcsős fúró    

Rendezés:

Csigafúró Standard -S001,S002,T510

Alkalmankénti használatra kisebb szilárdságú fémhez való hengerelt ill. köszörült gyorsacél csigafúró. Nagy méretek csökkentett szárral. 10 ill. 5 db/tasak. Bontott tasak, amíg a készlet tart.

Fekete    Fényes

Raktáron

Csigafúró HSS Classic -T520,T530

Ötvözetlen, vagy gyengén ötvözött acélhoz és más fémhez, műanyaghoz, fához professzionális használatra. Köszörült hornyú fényes HSS gyorsacél csigafúró keresztélezéssel.
Nagy méretek Ø25 mm-ig csökkentett szárral.

Katalóguslap      Forgácsolási adat

Raktáron

Csigafúró HSS FURIUS -T540

Univerzális csigafúró a fémek többségéhez.​ Kis előtoló erőt igényel, gyors és könnyű a fúrás. Szárazon is használható.
Ø0,5-2,9 mm bevonat nélkül, Ø3-13 mm Ti2CN súrlódáscsökkentő bevonat.

Katalóguslap      Forgácsolási adat 

Raktáron

Csigafúró HSSE Co5 -T550

Ötvözött acélhoz és más fémhez való kobaltos fúró. Köszörült horony önközpontozó élezés. Nagy méretek csökkentett szárral.

Katalóguslap     Forgácsolási adat

Raktáron

Csigafúró HSSE INOX -T560

Korrózióálló acélok fúrásához optimális* kobaltos csigafúró bevonattal. Ötvözött acélhoz, alumíniumhoz és műanyaghoz is alkalmas. 
Kisebb előtoló erő, jobb forgács-kihordás, nagyobb éltartam, mint más kobaltos fúrónál.

Katalóguslap    Forgácsolási adat

Raktáron

Csigafúró HSSE8 Co8 -P016

Nehezen forgácsolható erősen ötvözött acélhoz (Hardox), szerszámacélhoz és króm-nikkel ötvözetekhez. HSSE8 gyorsacél 8% kobalt tartalommal. CNC-re, oszlopos fúrógépre és kisgépre egyaránt alkalmas.

Katalóguslap     Forgácsolási adat

Raktáron

Csigafúró HSS Hexa -T370

Csavarozógépbe fogható rövid csigafúró 6,35 mm hatszög befogással. Acélszerkezetek, lemez-szekrények, csatlakozók, kapcsolók, fűtő- és klíma berendezések szereléséhez, fafúráshoz. 

Katalóguslap

Raktáron

Rövid csigafúró HSS -T025

Rövid fúró ötvözetlen, vagy gyengén ötvözött acélhoz és más fémhez. HSS gyorsacél, köszörült horony, klasszikus életés. A nagy merevségű fúró elektromos és pneumatikus kisgépre optimális.

Katalóguslap     Forgácsolási adat

Raktáron

Rövid csigafúró HSSE8 Co8 -P031

Nehezen forgácsolható erősen ötvözött acélhoz és króm-nikkel ötvözetekhez. HSSE8 gyorsacél 8% kobalt tartalommal. A nagy merevségű rövid fúró elektromos és pneumatikus kisgépre optimális.

Katalóguslap     Forgácsolási adat

Raktáron

Keményfém lapkás csigafúró -P020

Erősen koptató anyagokhoz 55 HRc keménységig ajánlott forrasztott keményfém élű csigafúró: rugalmas szár, kemény vágóél. Kisebb merevségű gépen is használható. 

Katalóguslap     Forgácsolási adatok

Raktáron

2in1 fa- és fémfúró Technic -F044

Fém és falemez együttes fúrásához, keményfához és egzotikus fákhoz, alumínium profilokhoz, fémlemezekhez. Használja a kézi fúrógép maximális fordulatszámát!

2-3 nap (általában)

Keményfém fúró zárcilinderhez

Edzett acél zárcilinderek gyors és professzionális megfúrásához való speciális keményfém fúró. Használata kenőolajjal, a videó szerint.

Zárcilinder fúró ismertetőIsmertető

Raktáron

Csigafúró

  

Fémfúrás kisgéppel

Kisgéppel végzett fémfúráshoz, menetfúráshoz, kúpsüllyesztéshez olyan szerszámokat ajánlunk, amelyek erre a célra optimálisak. Például a fémfúrók geometriája úgy van kialakítva, hogy kisebb előtoló erőt igényelnek, így az egész napos munka kevésbé fárasztó. Vannak olyan fémfúrók, menetfúrók és süllyesztők, amelyek a fúró-csavarozógépbe közvetlenül befogható hatszögletű szárral (Hexa befogás) rendelkeznek, így nem kell a gépet váltogatni a szereléshez szükséges furatok, menetek kifúrásához.. A lemezfúrók és a körkivágó olyan szerszám, amelyet szinte csak kisgéppel használnak.

Csigafúró tesztelés Csigafúrók összehasonlító tesztelése 

 

Segédlet a szerszámtípusok kiválasztásához

Csigafúró katalógus