Weboldalunk a többi webshophoz hasonlóan cookie-kat használ a jó működés és a felhasználók kényelme érdekében. Részletek az Adatkezelési tájékoztatóban.
Termékcsoportok

Fémforgácsoló szerszám

CNC és más precíziós szerszámgépre


CNC forgácsolás

 

CNC gépekre nagy termelékenységű, elsősorban keményfém szerszámokat célszerű használni azért, hogy a forgácsolási művelet ideje minél rövidebb legyen. A megmunkálás összköltségének csak néhány százaléka a szerszámköltség, amely eltörpül a gépköltség, bérköltség, anyag, energia és egyéb általános költségek mellett. Ha egy termelékenyebb szerszám drágább, a többi költség megtakarításával többszörösen megtérül. CNC forgácsoláshoz tömör keményfém, vagy nagy kobalt tartalmú szerszámokat ajánlunk hő- és kopásálló bevonattal. 

Választékunk:
csigafúrók, központfúrók, menetfúrók és -marók, ujjmarók, mikrómarók, dörzsárak, süllyesztők, görgőzők, sorjázók, ..
és precíziós fúróélező gépek

A fémforgácsoló szerszámok kategóriába sorolt szerszámokat a forgácsolási szakemberek logikája szerint igyekeztünk csoportosítani. A megnevezések az áttekinthetőség kedvéért csak a leglényegesebb szerszámjellemzőt tartalmazzák. A gyorsacélt HSS, a kobaltos gyorsacélt HSSE ill. HSSE8 rövidítéssel jelöltük. Sok helyen szerepel a szerszám általunk használt kódja (pl. P016), gondolva azokra akik már egy ismert szerszámot keresnek. A fejlécben levő kereső használatával más kifejezés, például a cikkszám beírásával is megtalálja a kívánt szerszámot.

A gyártó katalóguslapja és az ajánlott forgácsolási adatok pdf formában minden szerszámnál megtekinthető, letölthető, vagy kinyomtatható.