Weboldalunk a többi webshophoz hasonlóan cookie-kat használ a jó működés és a felhasználók kényelme érdekében. Részletek az Adatkezelési tájékoztatóban.
Termékcsoportok

Gyémánt furatsimító - RDB

Felületminőség javító szerszám, elsősorban esztergagépre. Kitűnő felületminőséget készít furatokban. Az esztergáláshoz hasonló műveletben a szerszám végighalad a felületen és elsimítja a felületi egyenetlenségeket.

 Termékinfó, katalógus, adatlap .
Gyártó: COGSDILL
Elérhetőség: Lásd méretenként
Átlagos értékelés: Értékeld a terméket!
Méret: Elérhetőség: Egységár: Cikkszám: Kosárba
RDB1 - 12 mm szár D>16 mm furathoz
2-4 hét (általában)
360.320 Ft + ÁFA ( 457.606 Ft )
C-RDB1
RDB3 - 20 mm szár D>25 mm furathoz
2-4 hét (általában)
492.000 Ft + ÁFA ( 624.840 Ft )
C-RDB3
RDB5 - 32 mm szár D>35 mm furathoz
2-4 hét (általában)
583.200 Ft + ÁFA ( 740.664 Ft )
C-RDB5
Tartalék betét
2-4 hét (általában)
139.280 Ft + ÁFA ( 176.886 Ft )
C-RDB1-04

Termékinfó

Gyémánt furatsimító - RDB

 A szerszámról

A gyémánt felületsimító (vasaló) szerszám kitűnő felületminőséget készít furatokban. Az esztergáláshoz hasonló műveletben a szerszám végighalad a felületen és a rúgó által a felülethez szorított gyémánt betét forgács nélküli alakítással elsimítja a felületi egyenetlenségeket. Megszakított felületeken (hosszanti hornyok, keresztfuratok) is használható. 

Az RDB szerszám beállítása az optimális nyomóerőre nagyon egyszerű, a polírozott gyémánt betét könnyen cserélhető.

Katalógus   

Használati útmutató 

gyémánt felületsimítás technológiája

► Anti-vibrációs gyémánt furatsimító - AVDBT - hosszú furatokhoz 15xD-ig


Méretek:

Gyémánt felületsimító furatszerszám

gyémánt felületsimító

gyémánt felületsimító


  
A felületsimító szerszám használata:

Első használat előtt feszítsük elő a gyémántbetétet támasztó rugót az állítócsavar 1-2 fordulatával. Ez megfelel egy 500 MPa szilárdságú acélnak, keményebb anyagokhoz növelni, lágyabbakhoz csökkenteni kell.

Fogjuk be a gyémánt szerszámot az esztergagép késtartójába, állítsuk középre, a gyémánt betét legyen merőleges a munkadarab felületére. A felület megérintése után vegyünk 0,05-0,08 mm fogást, melynek hatására a gyémánt betét benyomódik a szerszámtestbe és a rugóerő a munkadarabhoz szorítja. Ezután a hosszelőtolással végigsimítjuk a felületet. A kerületi sebesség maximum 250 m/min, az előtolás 0,07-0,1 mm/fordulat legyen.

A gyémántbetét rádiusza lehetővé teszi, hogy kívülről közelítsük meg a munkadarabot, vagy megszakított felületen is dolgozzunk. Ilyenkor a fogásvétel értékét semmiképp nem szabad túllépni, mert károsulhat a gyémánt, és a nagyobb fogásvétel egyébként sem ad jobb felületet.

Tudnunk kell, hogy a gyémánt felületsimító nem olyan termelékeny, mint a többgörgős szerszámok, mert az előtolás kicsi és előfordul, hogy a kívánt felületminőséget csak több menetben lehet elérni.

Gyémánt felületsimító szerszám
Katalógus 2017

Univerzális gyémánt felületsimító -UDBT

180°-ban állítható hegyű felületminőség javító szerszám esztergagépre, vagy megmunkáló központra. Kisebb sorozatoknál ideális megoldás. Az esztergáláshoz hasonló műveletben kitűnő felületminőséget ad (Ra = 0,1-0,5 µm) külső paláston, oldalfelületen, vagy furatban.

Lásd méretenként

Anti-vibrációs gyémánt furatsimító | AVDBT

Felületminőség javító szerszám, elsősorban esztergagépre. Kitűnő felületminőséget készít furatokban. Az esztergáláshoz hasonló műveletben a szerszám végighalad a felületen és elsimítja a felületi egyenetlenségeket. Az anti-vibrációs szerszám 15xD furathosszig rezgésmentesen dolgozik.
Kérdezzen rá!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.