Weboldalunk a többi webshophoz hasonlóan cookie-kat használ a jó működés és a felhasználók kényelme érdekében. Részletek az Adatkezelési tájékoztatóban.
Termékcsoportok

Vibratap menetfúró fejlesztés

2023. 10. 02. 00:00:00

A TIVOLY FOLYTATJA  A VIBRATAP (REZGÉSES MENETFÚRÁS) INNOVÁCIÓT 

A TIVOLY spanyolországi részlege 2021-ben indította el a „VIBRATAP” projektet, hogy új forgácsolószerszámot fejlesszen ki a vibrációval segített megmunkálás új technikájával.

2022-ben a „TECNALIA Research & Innovation” technológiai támogatásával és a baszk kormány „HAZITEK” programjának pénzügyi támogatásával egy speciális szabályozási ciklus segítségével tanulmányozták a Duplex rozsdamentes acél menetfúrásánál a ​​rezgések hatását a szerszámra.

A menet minőségét az érdesség és a méretpontosság szempontjából elemezték.

További elemzéseket végeztek az M10 menetfúró különböző konfigurációira és egy innovatív, két hajlásszöggel rendelkező kialakításra.

Ezenkívül két új, az elemzett alkalmazáshoz igazított bevonat tesztelése tette teljessé ezt a teljes kutatást.

Hasonlóképpen befejeződött a menetformázással végzett vizsgálat is.

Az eredmények azt mutatták, hogy a vibráció jelentősen javította a forgácstörő hatást, ami fontos versenyelőnyt biztosít.

A menetvágási folyamat ezen innovatív megközelítése fontos következményekkel járhat a nagy értékű alkatrészek gyártásában.

A NECO a vibrációval segített megmunkálás feltörekvő technológiája miatt döntött a #VIBRATAP projekt mellett. A legtöbb vibrációs megmunkálási megoldás azonban a szerszámágyhoz rögzített eszközökből vagy speciális esztergálási vibrációs rendszerekből áll. Mélylyukfúrási műveleteknél tanulmányozták azokat a megoldásokat, ahol a szerszám forgással és vibrációval okoz vágást, de ez idáig a menetfúrás nem volt úttörő folyamat az ilyen típusú megoldások megvalósításában vagy akár javaslattételében.

A viszonylag mély zsákfuratokban végzett menetfúrásakor a hornyokban felhalmozódó forgács problémája arra késztette a NECO-t, hogy a TECNALIA Research & Innovation technológiai támogatásával és a baszk kormány HAZITEK programjának anyagi támogatásával a jelenlegi megoldások lehetséges alternatíváit keresse. a nehezen forgácsolható anyagokhoz, az INCONEL 718-at tekintve referenciapontnak.

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek Újdonság