Weboldalunk a többi webshophoz hasonlóan cookie-kat használ a jó működés és a felhasználók kényelme érdekében. Részletek az Adatkezelési tájékoztatóban.
Termékcsoportok
Drill Doctor XP fúróélező gép
61.920 Ft + ÁFA ( 78.638 Ft )

Drill Doctor XP fúróélező gép

61.920 Ft + ÁFA ( 78.638 Ft )
Ajánlott kiegészítő termék. Jelölje be, ha a kosárba teszi!

Hordozható gép gyémánt koronggal csigafúrók és betonfúrók élezéséhez Ø 2,5-13 mm. Egyszerű kezelés, jó minőségű élezés. Egyéni használatra, kis műhelyeknek. 3 év garancia.

 Termékinfó, katalógus, adatlap 3221912009913
Gyártó: TIVOLY
Típuskód / cikkszám: 5997512920090
Elérhetőség: 4 db raktáron
Átlagos értékelés: Értékeld a terméket!

Termékinfó

Drill Doctor XP fúróélező gép


Egyszerű fúróélezés 118° csúcsszöggel.

A Drill Doctor XP hordozható, műanyag házas, professzionális fúróélező gép általános rendeltetésű és keresztélezésű csigafúrók, valamint betonfúrók élezéséhez. 


Egyéni használatra, kis lakatos és más műhelyeknek ajánljuk. Az élezés kényszerpályás megvezetéssel, a ceruzahegyezéshez hasonló mozdulatokkal történik. 


A DD XP fúróélező fő jellemzői:

  • Állítható befogótokmány: 2,5-13 mm
  • 118° csúcsszög
  • Változtatható hátszög új beállító rendszerrel
  • Keresztélezési lehetőség, önközpontozóvá teszi a fúrót
  • Cserélhető gyémánt korong
  • Használati utasítás 

 
Használati utasítás   

 

 


Az élezőgép részei:

Drill Doctor XP átlátszó kép Drill Doctor fúróélező részei


  

A csigafúró élezés lépései röviden

1. Tájolás


Tegyük a fúrót a tokmányba, de ne szorítsuk meg. Az emelő lenyomásával nyissuk szét a tájolónyelveket. Helyezzük be a gépbe az ábra szerint a tokmányt a lazán befogott fúróval, amelyet ütközésig előre tolunk. Engedjük fel az emelőt és fordítsuk a fúrót a tokmányban úgy, hogy a nyelvek a horonyban a legszűkebb helyen tartsák. Ebben a helyzetben szorítsuk meg a tokmányt, majd kivéve húzzuk utána.

2. Élezés


Helyezzük a tokmányt a fentiek szerint tájolt fúróval az élező nyílásba a kezdés jel szerinti pozícióban. Kapcsoljuk be a gépet és nagyon enyhe nyomással végezzünk félfordulatokat a tokmánnyal, míg a köszörülési hangot halljuk (kb. 4-20 félfordulat a fúró méretétől függően).

3. Keresztélezés
A keresztél leköszörülésével a fúró önközpontozó lesz és kisebb előtoló erőt igényel.


Lassan toljuk be a tokmányt a keresztélező nyílásba a jelzés szerinti pozícióban. A köszörülési hangot hallva kis lépésenként toljuk a fúrót ütközésig, majd ismételjük meg a műveletet 180°-kal elforgatva.

Betonfúró élezés


Lazán fogjuk be a fúrót a tokmányba úgy, hogy a keményfém lapka a tokmány homlokán levő jelzéssel párhuzamos legyen. Kikapcsolt gépen a tokmányt a jelzés szerint az élező perselybe helyezve toljuk előre a fúrót ütközésig, majd szorítsuk meg. Bekapcsolva a gépet lassan toljuk be a tokmányt és érintsük meg a gyémánt korongot. Visszahúzva és 180 fokkal elforgatva ismételjük meg a műveletet és folytassuk mindaddig, míg szükséges.

A gyémántkorong cseréje


A tartozékként szállított körmöskulccsal megtartva a korongot vegyük ki a csavarokat és cseréljük ki a korongot.

Drill Doctor 500X fúróélező gép

Hordozható gép gyémánt koronggal csigafúrók és betonfúrók élezéséhez Ø 2,5-13 mm. Egyszerű kezelés, professzionális minőség. Egyéni használatra, kis műhelyeknek. 3 év garancia.

Raktáron

Drill Doctor 750X fúróélező gép

Hordozható gép gyémánt koronggal csigafúrók és betonfúrók élezéséhez Ø 2,5-19 mm. Egyszerű kezelés, professzionális minőség. Egyéni használatra, lakatos-szerelő műhelyeknek. 3 év garancia.

Raktáron

Gyémántkorong Drill Doctor fúróélezőhöz - finom

Szemcse: 180

Ø10 mm alatti fúrók élezéséhez optimális.

Raktáron

Tokmány Drill Doctor fúróélezőhöz

Ø 2,5-19 mm fúrók élezéséhez
Raktáron

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.