Weboldalunk a többi webshophoz hasonlóan cookie-kat használ a jó működés és a felhasználók kényelme érdekében. Részletek az Adatkezelési tájékoztatóban.
Termékcsoportok

Kúpos és ferde felületek megmunkálása

 

A kúpsüllyesztés a furat elejének kúpos kibővítése sorjázás, élletörés, csavarfej süllyesztés, vagy egyéb más célból. Ferde felületeket sokszor éltompítás, sorjázás miatt kell megmunkálni.

A kúpsüllyeszés és ferde marás szerszámai:

  • háromélű kúpsüllyesztő
  • egyélű keresztfuratos kúpsüllyesztő
  • csapos kúpsüllyesztő
  • Multi-V szerszám
  • Bi-Face kéoldalas szögmaró

Szokásos kúpszögek: 30°, 60°, 82°, 90°, 100°, 120°


Háromélű kúpsüllyesztő
DIN 335
Háromélű kúpsüllyesztő
A háromélű kúpsüllyesztők alkalmasak külső peremek élletörésére is.

 

 

 


Egyélű kúpsüllyesztő keresztfurattal
Egyélű keresztfuratos kúpsüllyesztő

Átmenő furattal kialakított egyélű kúpsüllyesztő 90° kúpszöggel. Kobaltos gyorsacél. Könnyűfémekhez és műanyaghoz ideális szerszám, de kisméretű éltompításra minden anyaghoz alkalmas. CNC gépen és kisgéppel, kézi előtolással egyaránt használható. Rezgésre nem hajlamos. Síma, sorjamentes felületet ad. Kenés ajánlott. 

  

 


Csapos kúpsüllyesztő 

DIN 1866
Csapos süllyesztő 
A csapos kúpsüllyesztőt kézi tájolásnál használják, amikor a csap megvezeti a szerszámot, hogy a furat és a süllyesztés egytengelyű legyen.

 


Multi-V szerszám
Multi-V szerszám

​V-profilú többfunkciós keményfém szerszám központozáshoz, süllyesztéshez, fúráshoz, interpolációs furatbővítéshez, V-horonymaráshoz, lépcsős felület maráshoz, élletöréshez, kontúrmaráshoz.

 

 

 


Bi-Face kétoldalas szögmaró
BiFace kétoldalas kúpsüllyesztő

Biface kúpsüllyesztő műveletei

Kétoldalas szimmetrikus 90° kúpszögű keményfém szögmaró hosszú szárral. CNC gépre ajánlott szerszám élletöréshez, sorjázáshoz elöl és hátul, vagy 90° V-horony marásához nehezen hozzáférhető helyeken is. Furatban interpolálással.

 

 

 


 

Tartalomhoz tartozó címkék: Forgácsolás lexikon Szerszám Videó