Weboldalunk a többi webshophoz hasonlóan cookie-kat használ a jó működés és a felhasználók kényelme érdekében. Részletek az Adatkezelési tájékoztatóban.
Termékcsoportok

Fafúrók összehasonlítása

 

A német Do-it-yourself-Magazin különböző gyártók fafúró készleteit tesztelte:  

Első helyen a TIVOLY F640!

Fafúrók összehasonlítása

 
TESZTKRITÉRIUMOK:

  • Mérettartás
  • Felületminőség
  • Fúrás puhafába, keményfába és WPC-be lehetőség szerint mélyen
  • Minden furatnál jegyzőkönyvezve a szükséges előtolóerő és a felületminőség
  • Anyagvizsgálat, az eredmény összevetése a gyártó adataival
  • Keménységvizsgálat
  • Csomagolás
     

Fafúrók összehasonlítása

 
Meglepően nagy különbség van a központcsúcsos fafúrók között. A legjobbak a lassan forgó akkus csavarozógépekkel is jó eredményt adnak kis előtoló erővel. Jó hír: kimondottan gagyi termékeket nem találtunk a német kereskedelmi forgalomban.

A drágább fúrók jobban fúrnak: tesztünkben a nagy értékű termékek kerültek előre, a minőség az árban is visszatükröződik. Másrészt van egy széles választék a jó alapminőségből: az ajánlott fordulatszámmal fúrva az olcsóbb fúrókkal is viszonylag jó felületet kapunk. A kis furatokat nagy fordulatszámmal kell fúrni, az átmérő növekedésével a fordulaszám csökkenthető. A keményfánál csak egy kicsivel kell csökkenteni a fordulatszámot, de a kedvező árú fúrókkal is gyakran nehézségek támadnak.

Az, hogy egy fúró valóban jó-e, kis előtoló erő és alacsony fordulatszám mellett mutatkozik meg. Egy akkus fúrócsavarozóval korlátozottak a lehetőségek, de az igazán jó fúrók ott is szép, szakadásmentes felületet adnak. Itt említhető a Tivoly HiPerf Pro fúrókészlete (F640) és a KWB Akku-Top sorozata. A Tivoly fúrók dolgoznak a legkönnyebb előtolással az összes teszt-fúró közül és ugyanakkor a legjobb fúrási eredményt adják - még kis fordulatszám és mély furatok esetében is. A KWB fúróknál az előtolás mélyebb furatoknál fokozatosan nehezedik, egyébként jelentősen megelőzik a többi teszt-fúrók. Az eredménytáblázatban ezután egy szélesebb középmezőny következik jó eredménnyel. A hasonló össz-értékelés mellett is jelentősen különböznek egy egyes fúrók erősségei és gyengéi. ........

ÖSSZEGZÉS:

A Tivolytól és a KWB-től jönnek tesztünk legjobb fúrói -
meggyőzően tiszta furatfelületet adnak alacsony fordulatszámnál
és csekély nyomóerőt igényelnek.

Fafúrók összehasonlítás összegzése

Olvassa a teljes cikket eredetiben: 


 

A TIVOLY F640 fafúró

fafúrószár keményfához

TECHNIC minőségű gyorsacél csigafúró széles horonnyal és központosító csúccsal (kivéve Ø2-2,5 mm), mélységjelöléssel, professzionális használatra. Optimális fúró keményfához, fa-műanyag kompozitokhoz (WPC), fa- és fémlemez együtt fúrásához és műanyagokhoz. Élettartama a hagyományos fafúró háromszorosa, 50%-kal gyorsabb fúrás kisebb erővel.A központosító csúcs nagyobb pontosságot, a széles horony pedig mély furatból is jó forgácskihordást biztosít.

Katalóguslap

Technic fafúró

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek