Weboldalunk a többi webshophoz hasonlóan cookie-kat használ a jó működés és a felhasználók kényelme érdekében. Részletek az Adatkezelési tájékoztatóban.
Termékcsoportok

Keményfém dörzsár

Bánkuti József

A Magafor a keményfém dörzsárak specialistája

A keményfém dörzsár a gyorsacélhoz képest 30-70% időmegtakarítást és 2-5-szörös élettartamot jelent. Különösen ajánlott erősen ötvözött és korrózióálló acélhoz, AlSi és GGG öntvényekhez. A legjobb felületminőséget a legtermelékenyebben a belső hűtésű keményfém dörzsárak biztosítják.

A francia Magafor cég a keményfém dörzsárak gyártására specializálódott: a raktárról szállítható választék 0,2 mm átmérőtől indul, a leghosszabb keményfém dörzsár 650 mm. A speciális gyártás átfutási ideje 48 óra + szállítási idő. Az Ø 20 mm alatti H7-től eltérő tűréshez azonban nem kell speciális dörzsár, mert a raktári precíziós dörzsárakkal ( 0,005 mm ill. 0,01 mm méretlépcső és néhány mikronos tűrés) a feladatok többsége megoldható.


Keményfém dörzsárak
Magafor keményfém dörzsárak választékaSZABVÁNYOS DÖRZSÁRAK

Szabványos keményfém dörzsárak

  

A dörzsárak többsége H7 tűrésű furatokhoz készül 0,1 mm méret-lépcsőzéssel.

  

PRECÍZIÓS DÖRZSÁRAK / 0,01 MM

A H7-től eltérő tűrésű furatokat a 0,01 mm méretenként gyártott és raktározott precíziós dörzsárakkal lehet megmunkálni. A dörzsárak szűk gyártási tűréssel készülnek az alábbiak szerint:

  • Ø 0,6-3 mm:  0 +0,003
  • Ø 3-6 mm:     0 +0,004
  • Ø 6-20 mm:   0 +0,005

A dörzsár méretét úgy kell megválasztani, hogy annak tűrésmezeje a furat tűrésén belül legyen. Például:
A furat mérete és tűrése: Ø 3 E8 =  3,014...3,028
Ajánlott dörzsár: Ø 3,02 = 3,020...3,024
(Felső tartalék megmunkálási hibákra: 0,004 mm, alső tartalék a dörzsár kopására: 0,006 mm)

Dörzsár kiválasztásaBELSŐ HŰTÉSŰ DÖRZSÁR

Belső hűtésű dörzsár

A belső hűtőcsatornás dörzsárnál a hűtő-kenő folyadék közvetlenül az élhez folyik, jó hőelvezetést biztosít és segíti a forgácskihordást. Átmenő furatnál a balra csavart horony a forgácsot a dörzsár elé tolja, így nem sérülhet meg a kész felület. HOMLOKDÖRZSÁR

Homlokdörzsár

A homlokdörzsár jobbra csavart horonnyal készül és a homlokfelületén is rendelkezik forgácsoló élekkel. Zsákfuratok és előöntött furatok megmunkálásához alkalmas.ZSÁKFURAT-DÖRZSÁR
Dörzsár zsákfurathoz belső hűtőcsatornával

A belső hűtőcsatornás zsákfurat-dörzsárnál a folyadék a furat alján összegyűlik és a jobbra csavart hornyokon keresztül segíti a forgács távozását.MIKRÓ-DÖRZSÁR
Mikró dörzsár


CNC DÖRZSÁR

Rövid dörzsár

Zsugorkötésű tokmányíba fogható rövid dörzsár.HOSSZÚ ÉS EXTRA HOSSZÚ DÖRZSÁR
Hosszú dörzsárSPECIÁLIS DÖRZSÁRAK

A szabványos dörzsárakból átalakítható különleges dörzsárak szállítási ideje 1 héten belül van. Az ár a rendelt darabszámtól függ. Kérje ajánlatunkat!