Weboldalunk a többi webshophoz hasonlóan cookie-kat használ a jó működés és a felhasználók kényelme érdekében. Részletek az Adatkezelési tájékoztatóban.
Termékcsoportok

OPTIMAG mikrómarók

Bánkuti József
OPTIMAG mikrómarók

Az OPTIMAG születése 

A Magafor szakemberei tesztelték a világ 10 legtöbbet emlegetett mikrómaróját és kiválasztották a két legjobbat.

Ezután ezt a két konkurrens terméket (A és B) hasonlították össze a Magafor HARD'X marójával. Nyolc kiértékelési kritériumot választottak a miktómarók optimalizálásához: a szerszám geometriájára, dinamikus viselkedésére és a szerszámanyag/bevonat párosításra fókuszáltak.

Tesztek százait végezték el a legnehezebb forgácsolási körülmények között, hogy előállítsák az új OPTIMAG mikrómarókat. Ezek nyújtják a legjobb kompromisszumot az előírt felületminőség és pontosság biztosításához szükséges forgácsoló sebesség és előtolás értékekek, valamint a legnagyobb szerszám-élettartam között.

A konkurrenseink által javasolt mikróforgácsolási stratégiák kis fogankénti előtolási sebességet ajánlanak néhány mikronos nagyságrendben. Az OPTIMAG marók geometriájának robusztossága sokkal nagyobb előtolási értékeket is lehetővé tesz. A nagyobb előtolások előnyösen befolyásolják a forgácsképzést és egyúttal növelik a szerszám stabilitását. Így elérjük a kívánt felületminőséget a szerszám idő előtti kopása nélkül.

Optiimag mikromaró sarokrádiusszal Optimag mikromaró gömbvégű

Két változat:

Teljes méretsor: Ø0,3~6 mm

Többféle dolgozó hossz: 1,5~20xD

 

OPTIMAG mikrómaró infó


 

Forgácsolóerő a fordulatonkénti előtolás függvényében:

OPTIMAG mikrómaró diagram

   
Forgácsolóerő a mart úthossz függvényében

OPTIMAG mikrómaró diagram

   
Ajánlott forgácsolási adatok

Forgácsolási adatok Optimag maróhoz


 

Nagysebességű mini-szerszámorsó 

Mini-szerszámorsó

Nem elég az orsófordulat a kis átmérőjű marókhoz ajánlott optimlális forgácsolási sebességhez?

A Toodle mini-szerszámorsó segítségével a meglevő 8000-12000 rpm orsófordulatú megmunkáló központokon 40000-75000 rpm fordulatszámot lehet elérni.

A Toodle egy CNC szerszámtartóba illeszthető turbinahajtású orsó kisméretű 3-4-6 mm szár-átmérőjű szerszámok nagysebességű forgatásához.

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek Újdonság