Weboldalunk a többi webshophoz hasonlóan cookie-kat használ a jó működés és a felhasználók kényelme érdekében. Részletek az Adatkezelési tájékoztatóban.
Termékcsoportok

Menetkészítő szerszámok

Menetfúró - menetformázó - menetmaró - menet-esztergakés - menetmetsző 
M, MF, UNC, UNF, G, W, Pg, Rp, Tr, NPT, Rc menethez

A kézi menetfúrók többsége készletben kapható. A háromrészes készlet elő-, közép- és készrevágóból, a kétrészes elő- és készrevágóból áll.
A HEXA menetfúrók akkus, vagy vezetékes fúró-csavarozó gépbe fogható hatszög szárral rendelkeznek, egyből készre vágják a menetet.

A gépi menetfúrók egyenes horonnyal átmenő furatba, csavart horonnyal zsákfuratba valók. A választékban korrózióálló acélhoz, alumíniumhoz, öntöttvashoz, és bronzhoz optimális szerszámok is vannak.

menetformázó forgács nélküli alakítással készít menetet az anyag szövetszerkezetének átvágása nélkül. Hatékony menetgyártási eljárás, átmenő és zsákfuratban egyaránt alkalmazható.

A keményfém menetmaró univerzális szerszám CNC gépre. Azonos emelkedésű menetek egy szerszámmal: különböző átmérőjű jobbos és balos menet, átmenő és zsákfuratban. Előnyei: kedvező rövid forgácsképzés, pontos méret különleges tűrésű meneteknél is, tövigmenet zsákfuratban, nehezen forgácsolható anyagokhoz 65 HRC-ig

A menet-esztergálás érdekessége a FourCut szerszám függőleges elhelyezésű négyélű lapkával, amely számos előnnyel rendelkezik a hagyományos vizszintes háromélű lapkával szemben.

A menetmetsző kézi szerszám külső menetek vágásához a külső átmérőnek megfelelő behajtóval.

Menetfúró.

MENET-TÁBLÁZATOK (PDF)  

Menet típusok és menet-szabványok Din202, menetemelkedések (UN.., BS..), előfúrási méretek, menetméretek és tűrések, metrikus menetméretek (M és MF), Whitworth (W) menetméretek.
Fitting menetek áttekintése, G csőmenet méretek, R-Pp-menetméretek, Rc menetméretek, BA menetméretek.
Amerikai menetek, UNC-UNF menetméretek, UNEF menetméretek, 
NPT-NPTF menetméretek, Pg menetméretek, Tr trapézmenet méretek, zsinórmenet méretek

.

MENETSZERSZÁMOK ÁTTEKINTÉSE (PDF)

Menetmaró

Menetmaró választék  


Menet-esztergakés

Menet-esztergakés választék  


Gépi menetfúró

Gépi menetfúró választék  


Menetformázó

Menetformázó választék 


Kézi menetfúró

Kézi menetfúró választék  


Menetmetsző

Menetmetsző választék