Weboldalunk a többi webshophoz hasonlóan cookie-kat használ a jó működés és a felhasználók kényelme érdekében. Részletek az Adatkezelési tájékoztatóban.

Kézi menetfúró

A kézi menetfúrók többsége készletben kapható. A háromrészes készlet elő-, közép- és készrevágóból, a kétrészes elő- és készrevágóból áll.   Menetméretek   Ajánló

Rendezés:

M - Fúró-menetfúró Hexa KOMBI -T029

Fúrás, süllyesztés és menetfúrás egy műveletben csavarozó géppel. Acélszerkezetek, lemezszekrények, csatlakozók, kapcsolók, fűtő és klímaberendezések szereléséhez.

Raktáron

M - Menetfúró Hexa -T030

Csavarozógépbe fogható rövid menetfúró 6,35 mm hatszögletű szárral. Acélszerkezetek, lemezszekrények, csatlakozók, kapcsolók, fűtő és klímaberendezések szerelésénél menetfúrásra, vagy menetek tisztításához.   

Raktáron

M - Kézi menetfúró Standard -T005

Ötvözetlen acélhoz és lágy fémekhez. HSS Standard kézi menetfúró készlet M metrikus menethez. Három részből áll:  elő-, közép- és készrevágó. 

Raktáron

M - Kézi menetfúró HSS -A101

Általános és nemesíthető acélhoz, korrózióálló acélhoz, öntöttvashoz, alumíniumhoz és műanyagokhoz. HSS gyorsacél precíziósan köszörült kézi menetfúró metrikus (M) menethez. 3-részes készlet. 

Raktáron

M - Kézi menetfúró INOX -A103

Erősen ötvözött és nagyszilárdságú acélhoz, szerszámacélhoz, korrózióálló acélhoz és más nehezen megmunkálható anyaghoz. HSSEE pokohászati gyorsacél, az első vágás a magfuratba illeszkedő vezetőcsappal.  

Raktáron

M - Kézi menetfúró HSSE M1~M20

Erősen ötvözött, nagyszilárdságú, korrózióálló acélhoz is ajánlott HSSE kobaltos gyorsacél kézi menetfúró. 

1-2 hét (általában)

BALOS kézi menetfúró -A108

BALOS metrikus menetekhez. Ötvözetlen és ötvözött acélhoz, alumíniumhoz és más fémekhez. HSS gyorsacél precíziósan köszörült kézi menetfúró készlet: elő-, közép- és készrevágó.

Raktáron

MF - Kézi menetfúró HSS -A102

Általános és nemesíthető acélhoz, korrózióálló acélhoz, öntöttvashoz, alumínium profilokhoz és műanyagokhoz. HSS gyorsacél precíziósan köszörült 2-részes kézi menetfúró készlet finommenethez. 

Raktáron

G - kézi menetfúró -A102

Precíziósan köszörült HSS kézi menetfúró készlet csőmenethez. Két részből áll:  elő- és készrevágó. Ipari használatra ajánlott ötvözetlen és ötvözött acélhoz, alumíniumhoz és más fémekhez. 

2-3 nap (általában)

UNC - Kézi menetfúró HSS -A101

Precíziósan köszörült HSS kézi menetfúró készlet.  Három részből áll:  elő-, közép- és készrevágó. Ipari használatra ajánlott ötvözetlen és ötvözött acélhoz, alumíniumhoz és más fémekhez. 

2-3 nap (általában)

UNF - Kézi menetfúró HSS -A102

Precíziósan köszörült HSS kézi menetfúró készlet. Két részből áll:  elő- és készrevágó. Ipari használatra ajánlott ötvözetlen és ötvözött acélhoz, alumíniumhoz és más fémekhez. 

2-3 nap (általában)

W - Kézi menetfúró -A101

Precíziósan köszörült HSS kézi menetfúró készlet. Három részből áll:  elő-, közép- és készrevágó. Ipari használatra ajánlott ötvözetlen és ötvözött acélhoz, alumíniumhoz és más fémekhez. 

Raktáron

BSF - Kézi menetfúró -A102

Precíziósan köszörült HSS kézi menetfúró készlet. Két részből áll:  elő- és készrevágó. Ipari használatra ajánlott ötvözetlen és ötvözött acélhoz, alumíniumhoz és más fémekhez. 

Raktáron

Állítható menetfúró hajtóvas

Menetfúró kézi forgatásához. Nagy élettartamú acél ház és markolat.

Katalóguslap

Raktáron

Racsnis menetfúró behajtó

A racsnis hajtóvassal gyorsabb és könnyebb a kézi menetfúrás, mint a karos állíthatóval. A forgásirány könnyen átkapcsolható, így a kihajtás is gyors és balmenethez is használható.

Katalóguslap

Raktáron

Menetfúrás kézzel

A menetfúró feladata csavarmenet vágása furatokban. Alakja egy olyan csavarhoz hasonlít, amelyen hornyok segítségével vágóéleket alakítottak ki és a menetprofilokat hátraköszörülték, hogy kisebb legyen a súrlódás. Anyaga edzett szerszámacél vagy gyorsacél.

Kézi menetfúrásnál több vágású menetfúrót használunk:

  • - elővágó, amely hosszú bekezdő kúppal rendelkezik, és egyáltalán nem, vagy csak az utolsó fogakkal vágja ki a teljes menetprofilt
  • - közép
  • - készrevágó, amely 2,5 menetemlekedés után már készrevágja a profilt

Finommeneteknél a középső fokozat kimarad, elő- és készrevágó szerszám megbírkózik a kisebb menetprofillal.

Menetfúrásnál a viszonylag nagy erők és a súrlódás következtében hő fejlődik. Ennek csökkentése, illetve menetminőség javítása és a szerszám élettartam növelése céljából intenzív kenésre van szükség. Nehezen forgácsolható anyagoknál célszerű e célra kifejlesztett kenőanyagot használni (pl. CIMTAP)

Kézi menetfúrásnál nehéz feladat a menet irányának tartása, különösen nehezen fogácsolható anyagoknál. Erre a célra ajánlott a vezetőcsapos menetfúró, amellyel ez a hiba kiküszöbölhető