Weboldalunk a többi webshophoz hasonlóan cookie-kat használ a jó működés és a felhasználók kényelme érdekében. Részletek az Adatkezelési tájékoztatóban.

MENETFÚRÓ, METSZŐ

Asztali és állványos gépre, illetve kézi használatra ajánlott választék
M, MF, G, UNC, UNF, W, BSF,Pg, NPT, Rc menethez:

 > CNC menetszerszám 

 

Menetfurás

 

 

A menetfúró egy gyorsacélból készült csavar, amelyen hornyok segítségével éleket alakítottak ki a menetprofil bevágása céljából. A menetfúrót a menetmag méretére előfúrt furatba kell behajtani.

A gépi menetfúró rövid bevezető kúpja fokozatosan mélyíti a profilt, amely néhány fordulat után eléri végleges méretét. A hengeres paláston levő további menetprofilok a szerszám megvezetésére szolgálnak. Zsákfuratnál a csavart hornyú menetfúró hátrafelé, a szár felé hozza ki a forgácsot.

A kézi menetfúró bevezető kúpja hosszabb és általában 2 vagy 3 szerszámmal készül el a teljes menet: az elővágó csak részben mélyíti ki a profilt, a középső folytatja, majd a készrevágó fejezi be. Így kisebb fizikai erőfeszítés szükséges a szerszám forgatásához és könnyebb a szerszám vezetése.

A menetmetsző egy olyan anya, amelyen hornyok segítségévek éleket alakította ki a menetprofil bevágása céljából. A metszőt a csavar külső átmérőjére előmunkált palástra kell rátekerni.

A különböző menetek külső palástjának és magfuratának méretei:  > MENET-TÁBLÁZATOK