Weboldalunk a többi webshophoz hasonlóan cookie-kat használ a jó működés és a felhasználók kényelme érdekében. Részletek az Adatkezelési tájékoztatóban.
Termékcsoportok

A menetmarás előnyei a menetfúrással szemben

A menetmarás előnyei a menetfúrással szemben

1) Biztonságos megmunkálási művelet

Minimális a gépleállás veszélye, mert a forgácsolóerő kicsi és a forgács rövid. Ha baleset történik, a munkadarab nem károsodik, mert a szerszám nem szorul be, mivel a szerszám átmérője kisebb a meneténél.

2) Menetkészítés nehezen megmunkálható anyagokba

A kitűnő forgácsolási körülmények lehetővé teszik olyan anyagok menetmarását, mint az edzett acél 65 HRC-ig, titán és más nehezen forgácsolható anyagok.

3) Jobb menetminőség

A forgácsolási körülmények menetmarásnál rendkívül kedvezőek. Az eredmény az, hogy a menet felületi érdessége, tűrése, szöge, stb. jobb minőségű, mint más menetkészítési eljárásoknál.

4) Rugalmas szerszám

Ugyanaz a szerszám használható jobbos és balos menethez. Különböző átmérőjű menetek ugyanazzal a szerszámmal készülhetnek, ha az emelkedés és a hossz azonos. Ugyanaz a szerszám használható átmenő és zsákfurathoz. A W, BSPT, PG, NPT, NPTF és NPSF menetek olyan profillal rendelkeznek, hogy a külső és belső menethez ugyanaz a szerszám használható.

5) Menetkészítés zsákfuratba

Menetmarásnál a furat alján is teljes menetprofil képződik. Menetfúrásnál sokkal mélyebbre kell fúrni és csak a harmadik menet lesz teljes profilú. Konstrukciós előnyökkel jár, hogy néha nem kell túl mély furatokat tervezni.

6) Kisebb géporsó kopás

A menetmarás meghosszabbítja a géporsó élettartamát a menetfúráshoz képest, mert nem kell minden egyes menetnél leállítani és visszafelé forgatni az orsót.

7) Energiatakarékos gyártás

Kisebb energiafogyasztás, mert a géporsónak nem kell minden menetnél forgásirányt váltani.

8) Menetmarás forgószerszámos esztergán

Az esztergáláshoz képest kisebb gépidő. Kitűnő forgácskihordás.

9) Menetkészítés sorja nélkül

A ThreadBurr használatával a menetbekezdés sorjamentes lesz. Menetkészítés és sorjázás egy műveletben. Nem kell plusz idő a sorjázásra. Bővebben a ThreadBurr-ról.

En gänga som har gjort med SmiCut solida gängfräs ThreadBurr

A SmiCut keményfém menetmaróval a menet és a sorjázás egy műveletben történik.

10) Rövidebb megmunkálási idő

A megmunkálási idő rövidebb, mert nem kell besüllyesztést készíteni a menet előtt, ha a ThreadBurr-t használja. A nagy átmérőjű, kis emelkedésű és hosszú menetek marása különösen gyorsabb, mint a menetfúrás.

11) Pontos menetátmérő azonnal

A SmiCut menetmaróknál a középátmérőt optikailag bemérik és az elméleti külső átmérőt minden szerszámra egyedileg ráírják lézerrel, így azonnal elérhető a helyes menetméret. A szerszám kopása esetén a CNC programmal lehet korrigálni.

Illustration Lasermärkt gängfräs

Tartalomhoz tartozó címkék: Forgácsolás lexikon Technológia